Säfflebygdens hembygdsförening

Hembygdsgård, fotomuseum, industrimuseum

Hem Om oss Nyheter Kalender Bilder Projekt Kontakt Styrelse Litteratur

Nyheter

Hembygdsgården har öppnat för säsongen. Öppettider under tiden 1/6 - 31/8 måndag 14-16, tisdag - fredag 9-16.

Program för sommaren 2019

1 augusti kl 18      Allsångskväll med Visklubb 67

Kanalskyltar

Säfflebygdens hembygdsförening och Säffle kommun har tillsammans gjort ett antal skyltar som är placerade på olika ställen längs Säffle kanal. Avsikten är att informera i ord och bild om kanalens historia. Klicka här för att ladda ned en presentationsfolder som togs fram till invigningen 13 juli. För närvarande finns 11 skyltar utplacerade, men flera kommer inom de närmaste månaderna.

”Kanalvandring” för att berätta mera om det som beskrivs på de olika skyltarna kommer att genomföras på följande datum, med samling på Kanaltorget kl 18:

Antalet deltagare är begränsat till tjugo per tillfälle och anmälan görs till lennartstolpe@telia.com

På varje skylt finns en QR-kod som länkar till en utökad beskrivning av skyltens motiv med flera bilder, text och kanske filmer. Alla dessa beskrivningar finns på hemsidan www.safflekanal.se tillsammans med en översiktlig beskrivning av kanalens historia.